Global Graphics benoemt nieuwe Chief Executive Officer

Global Graphics SA (NYSE-Euronext: GLOG) heeft Gary Fry, de voormalige Managing director van Adobe Systems Benelux, benoemd tot Chief Executive Officer.

Gary Fry (39) vervangt de heer Jim Freidah die ontslag heeft genomen uit de raad van bestuur van Global Graphics nadat hij de onderneming sinds april 2007 heeft geleid als Chief Executive Officer en voordien, sinds juli 1999, als Chief Operating Officer (COO). In de eerdere functie van COO loodste de heer Freidah het bedrijf door een reeks strategische overnames om het productportfolio, in het bijzonder op het vlak van technologie voor digitale druk en PDF documenten, te versterken. Vervolgens bouwde hij de onderneming om tot de gestroomlijnde organisatie die zij vandaag is.

De heer Fry wordt nu belast met de opdracht om de onderneming in een nieuwe strategische richting te voeren. Hij heeft sinds 2001 gewerkt voor Adobe Systems, aanvankelijk als Verkoops- en marketing directeur voor Accelio, een leverancier van web-enabled elektronische formulieren, vooraleer het bedrijf werd overgenomen door Adobe. In 2002 werd hij achtereenvolgens benoemd tot Sales director enterprise UK en vervolgens EMEA alvorens Managing director, enterprise, Northern Europe te worden in 2004.

In 2005 promoveerde Gary Fry tot Managing director van Adobe Systems Benelux. Voor zijn komst naar Adobe, vervulde de heer Fry verscheidene verkoops- en managementfuncties in de IT sector. Zo was hij o.m. European sales manager voor Catalyst Solutions, een toonaangevende leverancier van ondernemingsbrede IT-oplossingen, Head of industrial support sales voor Oracle, en werkte hij negen jaar bij IBM, aanvankelijk in engineering en vervolgens in verkoop.

Johan Volckaerts, voorzitter van de raad van bestuur van Global Graphics lichtte toe: “Jim Freidah heeft Global Graphics zeer succesvol door periodes van grote verandering geloodst en heeft een hoogperformante en goed gestructureerde organisatie gecreëerd. Global Graphics is nu klaar voor een nieuwe fase. Gary Fry bezit de vaardigheden en de ervaring om de onderneming te heroriënteren door een nieuwe benadering van onze klanten, markten en producten in te voeren. Hij heeft een bewezen ervaring op het gebied van de verhoging van de performantie en winstgevendheid van ondernemingen en zijn achtergrond in engineering en strategische verkoop maken dat hij uiterst geschikt is om de onderneming door haar volgende ontwikkelingsfase te leiden. Wij zijn daarom zeer verheugd hem aan boord te verwelkomen.”

Naast zijn achtergrond in electronic engineering, bezit Gary Fry een MBA (MSc) van Reading University en een bestuurdersdiploma van het  UK Institute of Directors.  Hij is een verwoede zeiler en zetelt in het belangrijkste bestuurscomité van de Royal Ocean Racing Club, o.m. organisatoren van Fastnet en Sevenstar.

Editors notes

Over Global Graphics
Global Graphics (http://www.globalgraphics.com) is een toonaangevende ontwikkelaar van open document technologie en drukoplossingen. Het levert krachtige en gesofistikeerde softwarecomponenten voor de grafische en commerciële drukindustrie, voor de markt van digitale druk en voor toepassingen rond elektronische documenen. Global Graphics verkoopt zijn RIP, eDocument, workflow en kleurentoepassingen aan een klantenkring die hoofdzakelijk bestaat uit apparatuurproducenten (OEMs), systeemintegratoren, softwareontwikkelaars en distributeurs. Deze partners omvatten de wereldspelers op het vlak van digitale pre-press, breedformaatkleurenprinters, kleurproefystemen, digitale kopieerapparaten en printers voor de kantoor- en SOHO (Small Office / Home Office)-markt en een brede waaier van toonaangevende softwaretoepassingen.

Contact

Johan Volckaerts

+32 2 647 80 70

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *