Resultaten Global Graphics tweede kwartaal en eerste semester 2010

GLOBAL GRAPHICS SA (NYSE-Euronext: GLOG), de expert voor de ontwikkeling van druksoftware en software voor elektronische documenten, maakt de financiële resultaten bekend voor het tweede kwartaal en de eerste zes maanden van het jaar eindigend op 31 december 2010.

De vergelijking van het tweede kwartaal 2010 met het zelfde kwartaal in 2009 omvat:

  • Omzet van 2,2 miljoen euro voor dit kwartaal t.o.v. 2,6 miljoen euro in Q2 2009;
  • Bedrijfsverlies van 1,2 miljoen euro voor dit kwartaal t.o.v. een bedrijfsverlies van 0,1 miljoen euro in Q2 2009;
  • Aangepast bedrijfsverlies van 0,7 miljoen euro voor dit kwartaal t.o.v. een aangepast bedrijfsverlies van 0,2 miljoen euro in Q2 2009;
  • Aangepast verlies vóór belastingen van 0,8 miljoen euro voor dit kwartaal (of een aangepast verlies vóór belastingen van 0,08 euro per aandeel) t.o.v. een aangepast bedrijfsverlies vóór belastingen van 0,4 miljoen euro in Q2 2009 (of een aangepast verlies vóór belastingen van 0,04 euro per aandeel);
  • Nettoverlies van 1,5 miljoen euro voor dit kwartaal (of een nettoverlies van 0,14 euro per aandeel), t.o.v. een nettoverlies van 0,5 miljoen euro in Q2 2009 (of een nettoverlies van 0,05 euro per aandeel);
  • Aangepast nettoverlies van 1,0 miljoen euro voor dit kwartaal (of een aangepast nettoverlies van 0,10 euro per aandeel) t.o.v. een aangepast nettoverlies van 0,6 miljoen euro in Q2 2009 (of een aangepast nettoverlies van 0,06 euro per aandeel).

Global Graphics’ CEO, Gary Fry, lichtte de resultaten toe: “Het is duidelijk dat de reorganisatie die we in april jl. doorvoerden een impact heeft gehad op de resultaten van het tweede kwartaal en het eerste halfjaar van 2010. De reorganisatie is geslaagd en heeft geleid tot een lager kostenniveau dat beheersbaar is bij de huidige inkomsten van bestaande klanten. Ik was erg trots op de wijze waarop het bedrijf en onze partners deze verandering hebben onthaald en ik ben er van overtuigd dat we sterker en wendbaarder zijn om vooruit te gaan.”

“Traditioneel krijgen we in het tweede kwartaal een groot bulk order. De betrokken klant heeft nog voorraad voor een kwartaal en hoefde daarom in het tweede kwartaal geen bestelling te plaatsen. Het ontbreken van dit bulkorder is de hoofdreden voor de verkoopsdip in het eDocument segment van onze activiteiten t.o.v. het tweede kwartaal van 2009.”

“Ik was zeer verheugd om in mei 2010 een nieuw vijfjarig partnership met HP te kunnen afsluiten en aan te kondigen. HP is sinds vele jaren een prima partner voor Global Graphics en onze werkrelatie is nooit beter geweest. We zagen ook een volgehouden groei van Jaws RIP klanten in het breedformaatsegment.”

“Tijdens het tweede kwartaal lanceerden we versie 2.5 van gDoc Fusion welke belangrijke verbeteringen bevat zoals die door onze eerste klanten gevraagd waren. De webverkopen zijn nog bescheiden maar groeien elke maand. De verkopen aan grote ondernemingen gaan vooruit. We hebben getekende ondernemingswijde licentieplannen met klanten als de United States General Services Administration (het Amerikaanse federale inkoopagentschap), het Ministerie van Binnenlandse Zaken in het Verenigd Koninkrijk (via Fujitsu), en diverse anderen. We zijn ook gestart met enkele gebundelde aanbiedingen met Mindjet en Quark die we naar het einde van het kwartaal hebben gelanceerd.”

Resultaten voor het tweede kwartaal van 2010
De omzet van het tweede kwartaal 2010 bedroeg 2,2 miljoen euro tegenover 2,6 miljoen euro in het tweede kwartaal 2009, of een opeenvolgende daling van 17,4% tegen huidige wisselkoersen en van 23,1% tegen constante wisselkoersen.

De totale bedrijfskosten voor het tweede kwartaal 2010 bedroegen 3,3 miljoen euro, ten opzichte van 2,6 miljoen euro voor dezelfde periode van 2009 en 3,0 miljoen euro in het eerste kwartaal 2010. De eenmalige kosten voor het tweede kwartaal bedroegen 0,5 miljoen euro en omvatten voor 0,4 miljoen euro uitgaven die verband hielden met het reorganisatieplan van de onderneming dat in april 2010 werd doorgevoerd en voor 0,1 miljoen euro voorzieningen voor enkele dubieuze debiteuren.

Voor het tweede kwartaal 2010 maakt de onderneming nog de volgende resultaten bekend:
–        een bedrijfsverlies van 1,2 miljoen euro (of een verlies ter waarde van 54,6% van de kwartaalomzet), t.o.v. een bedrijfsverlies van 0,1 miljoen euro in Q2 2009 (of 2,6% van de kwartaalomzet van Q2 2009);

–        een aangepast bedrijfsverlies (als gedefinieerd in de bijgaande tabel) van 0,7 miljoen euro (of 33,4% van de kwartaalomzet) t.o.v. een aangepast bedrijfsverlies van 0,2 miljoen euro, ter waarde van 8,1% van de kwartaalomzet van Q2 2009);

–        een aangepast verlies vóór belastingen (als gedefinieerd in de bijgaande tabel) van 0,8 miljoen euro t.o.v. een aangepast verlies vóór belastingen van 0,4 miljoen euro in Q2 2009. Bijgevolg was het aangepaste resultaat per aandeel vóór belastingen een verlies van 0,08 euro t.o.v. een verlies van 0,04 euro in Q2 2009;

–        een nettoverlies van 1,5 miljoen euro (of een nettoverlies van 0,14 euro per aandeel), t.o.v. een nettoverlies van 0,5 miljoen euro in Q2 2009 (of een nettoverlies van 0,05 euro per aandeel);

–        een aangepast nettoverlies (als gedefinieerd in de bijgaande tabel) van 1,0 miljoen euro t.o.v. een aangepast nettoverlies van 0,6 miljoen euro in Q2 2009. Bijgevolg was het aangepaste nettoresultaat per aandeel een verlies van 0,10 euro voor dit kwartaal, t.o.v. een verlies van 0,06 euro per aandeel in Q2 2009.

Resultaten eerste semester 2010
De omzet voor het eerste halfjaar van 2010 bedroeg 4,2 miljoen euro tegenover 5,3 miljoen euro in dezelfde periode van 2009, of een opeenvolgende daling van 21,2% bij de huidige wisselkoersen en van 22,2% tegen constante wisselkoersen.

De totale bedrijfskosten voor het eerste halfjaar bedroegen 6,3 miljoen euro tegenover 5,3 miljoen euro tijdens dezelfde periode van 2009. De eenmalige kosten voor het eerste halfjaar van 2010 bedroegen 0,5 miljoen euro, waarvan 0,4 miljoen euro uitgaven die verband hielden met het reorganisatieplan van de onderneming dat in april 2010 werd doorgevoerd en 0,1 miljoen euro voorzieningen voor enkele dubieuze debiteuren.
Voor de eerste zes maanden van 2010 maakt de onderneming nog volgende resultaten bekend:
–        een bedrijfsverlies van 2,3 miljoen euro (of een verlies ter waarde van 54,6% van de periodeomzet), t.o.v. een bedrijfsverlies van 0,2 miljoen euro voor dezelfde periode van 2009 (of een verlies ter waarde van 3,7% van de omzet over die periode);

–        een aangepast bedrijfsverlies (zoals gedefinieerd in bijgaande tabel) van 1,8 miljoen euro (of 43,0% van de semesteromzet) t.o.v. een aangepast bedrijfsverlies van 0,5 miljoen euro voor dezelfde periode van 2009 (of 8,7% van de omzet over die periode);

–        een aangepast verlies vóór belasting (als gedefinieerd in bijgaande tabel) van 2,1 miljoen euro (of een aangepast verlies vóór belasting van 0,20 euro per aandeel) t.o.v. een aangepast verlies vóór belasting van 0,6 miljoen euro voor dezelfde periode in 2009 (of een aangepast verlies vóór belasting van 0,06 euro per aandeel);

–        een nettoverlies van 2,7 miljoen euro (of een nettoverlies van 0,26 euro per aandeel) t.o.v. een nettoverlies van 0,6 miljoen euro voor dezelfde periode van 2009 (of een verlies van 0,06 euro per aandeel);

–        een aangepast nettoverlies (als gedefinieerd in bijgaande tabel) van 2,2 miljoen euro t.o.v. een aangepast nettoverlies van 0,8 miljoen euro voor dezelfde periode van 2009. Bijgevolg was het aangepaste nettoresultaat per aandeel een verlies van 0,22 euro per aandeel voor de eerste zes maanden van 2010 t.o.v. een verlies van 0,08 euro per aandeel voor dezelfde periode van 2009.

Commentaar op het verdere verloop van 2010
Gary Fry vervolgde: "Onze strategie is helder: we zullen winnen en groeien in de marktsegmenten waar we ons vastbesloten op toeleggen: drukken in productieomgeving, kantoordruk en toepassingen voor kenniswerkers. We hebben de structuur van de onderneming aangepast aan de marktcondities en om het juiste evenwicht aan expertise te hebben op alle vlakken. We hebben tevens de nodige toptalenten aangetrokken om die strategie te kunnen doorvoeren. Het is duidelijk dat de macro-economische toestand in de voorbije 12 maanden niet gunstig voor ons was en we hebben nu de nodige veranderingen doorgevoerd om ons aan te passen.”

“We zien zeer positieve signalen van opname in de nieuwe segmenten en van herleving in het traditionele segment. We moeten er onafgebroken op toezien dat onze OEMs hun technologische voorsprong en bijgevolg hun concurrentiekracht behouden en blijven dat ook verder doen.  We beschikken over een aantal interessante partnerships die een grotere en snellere opname van embedded printing en gDoc toepassingen zullen mogelijk maken. Ik verwacht positieve trends te zien in de volgende twee kwartalen.”

Praktische details van de telefoonconferentie m.b.t. de resultaten van het tweede kwartaal 2010
Global Graphics houdt vandaag om 10u00 CET een telefoonconferentie over de resultaten van het tweede kwartaal en de eerste zes maanden van het jaar eindigend op 31 december 2010. Deelnemers kunnen telefoneren naar +44 207 162 0177 en zich melden met “reference number 871834 – Global Graphics quarterly results conference call”. De opname van de telefoonconferentie is daarna nog gedurende 7 werkdagen te beluisteren door te bellen naar +44 207 031 4064, toegangscode 871834.

Bekendmaking van de resultaten van het derde kwartaal 2010
Global Graphics verwacht de resultaten voor het kwartaal en de periode van negen maanden eindigend op 30 september 2010, bekend te maken op woensdag 20 oktober 2010, vóór beurstijd.

 

Editors notes

Over Global Graphics
Global Graphics (http://www.globalgraphics.com) is een toonaangevende ontwikkelaar van software voor e-documenten en druktoepassingen. Het levert krachtige oplossingen voor de grafische en commerciële drukindustrie, voor de markt van digitale druk, voor kenniswerkers en professionele softwaretoepassingen. De klantenkring bestaat uit apparatuurproducenten (OEMs), systeemintegratoren, softwareontwikkelaars en distributeurs. Daartoe behoren de belangrijkste merken van digitale prepress-systemen, breedformaatkleurenprinters, kleurproefystemen, digitale kopieerapparaten en printers voor de kantoor- en SOHO-markt en een brede waaier van toonaangevende softwaretoepassingen.

Toekomstgerichte verklaringen
Dit persbericht bevat, naast historische informatie, toekomstgerichte verklaringen die risico’s en onzekerheden inhouden. Dit omvat verklaringen aangaande de groei van de onderneming, haar financiering, expansieplannen en de verwachte resultaten voor toekomstige perioden. Dergelijke verklaringen steunen op de huidige verwachtingen van het management en zijn onderhevig aan een aantal onzekerheden en risico’s die ertoe zouden kunnen leiden dat de feitelijke resultaten materieel verschillen van die beschreven in de toekomstgerichte verklaringen. Hoewel het management ervan overtuigd is dat zijn verwachtingen, die in de toekomstgerichte verklaringen naar voren komen, redelijk zijn, gebaseerd op de thans beschikbare informatie, kan het aan niemand garanderen dat de verwachtingen juist zullen blijken. Bijgevolg is het aangewezen dat lezers niet louter en alleen op deze toekomstgerichte verklaringen vertrouwen. In ieder geval zijn deze verklaringen enkel van toepassing vanaf de datum van deze persmededeling. De vennootschap neemt geen enkele verplichting op zich om de hier geuite verklaringen te herzien of te actualiseren, noch om gebeurtenissen of omstandigheden van na de datum van deze mededeling te reflecteren, noch om nieuwe informatie of het voorkomen van onvoorziene gebeurtenissen te reflecteren.

Contact

CFO Alain Pronost/Global Graphics
+33 6 62 60 56 51

Jill Taylor/Global Graphics
+44 1954 283074
Jill.Taylor@globalgraphics.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *